CONTACT

gazetadepariu@yahoo.com

joi

Mircea Lucescu aproape de optimi


Raţ şi colegii lui s-au ridicat la nivelul "tunarilor", aşa cum apreciase Mircea Lucescu după eşecul din tur, şi au făcut un pas important spre calificare


Mircea Lucescu a ţinut aseară să arate că nu s-a înşelat acum două săptămîni. "Sîntem de un nivel asemănător lui Arsenal", susţinea atunci antrenorul lui Şahtior, deşi pierduse cu 5-1, iar elevii săi s-au grăbit să-l confirme în revanşa de la Doneţk. Au început îndrăzneţ şi nu era decît minutul 1 cînd Srna i-a dat deja de lucru portarului Fabianski.

"Minerii" au continuat furtunos, într-un ritm ridicat, fiind adesea strălucitori în atac, dar fragili şi ezitanţi în apărare. "Tunarii" au profitat. Dacă Nasri a lovit bara (7), Walcott n-a ratat cînd, lansat de Wilshere, a pierdut fundaşii rivali pe drum şi a înscris plasat (10) după o cursă de 50 de metri.

Replică furioasă
Golul a mîniat-o pe Şahtior. Şarjele s-au înteţit, Arsenal s-a clătinat. Momente de foc în minutul 17. La două centrări succesive trimise de Raţ, Jadson a fost blocat de Djourou, apoi a lovit bara. Inevitabil, a venit egalarea (28): centrare dintr-o "directă" Jadson, "cap" Cigrinski deviat uşor de puştiul Eastmond.

Două goluri încasase Arsenal în precedentele trei partide. Aseară a primit tot atîtea în numai o repriză, fiindcă ex-tunarul Eduardo n-a iertat din 10 metri la pasa înapoi a croatului Srna, care-i furase mingea lui Clichy. Era finalul unei părţi întîi în care cifrele erau de partea gazdelor: 11-3 la şuturi (7-2 pe poartă), 4-1 la cornere. Lucescu n-avea însă curajul să se bucure.

Au rezistat
Şahtior a devenit prudentă la reluare. "Am decis să nu riscăm nimic, Arsenal are o forţă de atac extraordinară", a explicat ulterior tehnicianul român. Invitaţi, londonezii chiar au presat, uneori tare, dar Piatov a avut cîteva intervenţii salutare, în timp ce colegii lui încercau să ţină mingea departe prin accelerări explozive pe contre. Din această luptă nu a mai rezultat nimic, iar Lucescu, victorios (2-1), a făcut un pas mare către o calificare în premieră în "optimile" Ligii.


"Mulţumit, nu fericit"
Mircea Lucescu a fost temperat după meci. "Sînt mulţumit, nu fericit. Aştept finalul fazei grupelor, atunci ne vom putea bucura. Mergem la Belgrad să cîştigăm, cu Partizan se va decide calificarea", a zis antrenorul lui Şahtior. Despre Raţ a apreciat că "a făcut un meci bun, ca întreaga echipă".

1 comentarii:

john smith spunea...

Multumesc, exact de asta aveam nevoie! Intotdeauna e necesar de a analiza si alternativele - incercati aici - pariuri . Acesta este un serviciu foarte bun, se accepta toate varietatile de carduri bancare. O zi buna!

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină