CONTACT

gazetadepariu@yahoo.com

sâmbătă

Dinamo - Steaua

Dinamo - Steaua este meciul pe care îl aşteptăm an de an. Cele mai mari echipe din istoria fotbalului românesc oferă un spectacol de neuitat, atît în tribune, cît şi pe teren.


SIMBOLURILE

Ionel Danciulescu vs. Banel Nicolita

Într-o perioadă în care străinii au luat cu asalt Liga I, din ce în ce mai puţine echipe păstrează jucători emblematici, mizînd mai mult pe "mercenari". Steaua şi-a schimbat radical lotul faţă de sezonul trecut, dar şi-a păstrat "inima". Bănel Nicoliţă a ajuns la 236 de meciuri în tricoul roş-albastru şi este de departe cel mai experimentat stelist. Pe umerii săi cade responsabilitatea de a-şi mobiliza coechipierii şi a-i introduce în miza unui Derby de România.
Dinamo plusează cu unul dintre cei mai mari atacanţi români din istoria fotbalului românesc, Ionel Dănciulescu. Chiar dacă a trecut în cariera sa şi pe la Steaua, unde a marcat de opt ori împotriva lui Dinamo, Danciu rămîne dinamovist 100%. Şi-a cîştigat suporterii prin devotament şi prin sacrificiu pentru echipă şi e principalul om în vestiarul "cîinilor".

317 meciuri a evoluat Danciu-gol în toate competiţiile pentru Dinamo

GURILE DE FOC

Marius Niculae vs. Bogdan Stancu

În absenţa lui Pantelis Kapetanos, cel mai probabil rezervă, şi a lui Andrei Cristea, suspendat, toţi ochii sînt pe doi jucători care nu au marcat niciodată într-un derby Dinamo - Steaua: Marius Niculae şi Bogdan Stancu.

"Săgeată" încă încearcă să se regăsească, în timp ce Stancu este principala armă a Stelei în acest sezon. "Motanul" a marcat deja 7 goluri în Liga I, fiind la o singură reuşită în urma golgeterului la zi, Eric de Oliveira (Gaz Metan).

PIANIŞTII

Adrian Cristea vs. Cristi Tanase

Ca cei doi să spargă gheaţa trebuie să trecem la unul dintre cele mai importante părţi ale derby-ului. Oamenii care pot rupe echilibrul şi pot produce acea pasă genială care duce la gol sînt Adrian Cristea şi Cristi Tănase. Ambii sînt cunoscuţi pentru driblingul lor şi pentru capacitatea lor de a face diferenţa. "Prinţul" pare să îşi fi regăsit forma de altă dată, în timp ce "Dodel" pare să redevină mijlocaşul de la FC Argeş care a furat ochii granzilor din Liga I. Cei doi s-au dovedit decisivi în acest început de sezon, iar un Dinamo - Steaua este principalul moment în care să îşi arate calităţile.

GARDIENII
Emilian Dolha

Emilian Dolha vs. Ciprian Tatarusanu


Portarii pot fi elementul cheie în Derby de România, mai ales că sezonul trecut ambele echipe s-au confruntat cu probleme la acest capitol. "Roş-albaştrii" chiar au avut de suferit la acest capitol în meciurile directe, unde pe rînd Andrey, Tătăruşanu şi Zapata le-au îngropat şansele la victorie.

De data asta însă, Steaua este în avantaj. Tătăruşanu a făcut adevărate minuni în acest sezon, atît în Europa, cît şi pe plan intern. Dolha a revenit recent în poarta "cîinilor", dar beneficiază de încrederea maximă a lui Ioan Andone.

STÎLPII DEFENSIVEI

Cosmin Moti vs. Geraldo Alves

Ambele echipe duc lipsa unei apărări solide şi închegate. Steaua a transferat în acest sezon toţi cei patru fundaşi care vor evolua duminică, iar lipsa de omogenitate se vede. "Roş-albaştrii" au suferit în campionat la fazele fixe, dar încep să îşi intre în ritm. Geraldo Alves, fratele mult mai celebrului Bruno Alves, se dovedeşte a fi un transfer reuşit, un adevărat lider în apărare.

De partea cealaltă, Dinamo încearcă formulă după formulă. După ce mai mulţi străini au fost aduşi şi "deportaţi" la fel de repede, "cîinii" au fost nevoiţi să apeleze la serviciile veteranului Valeriu Bordeanu. Cosmin Moţi e omul de la care Andone aşteaptă disciplină şi control pe faza defensivă, punctul unde echipa a suferit cel mai mult în acest sezon.

Preview dinamo steaua, pronostic dinamo steaua, ponturi sportive dinamo steaua, totul despre dinamo steaua

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină